OC-Net suojaseinät

Verkkosuojaseinät ja suojaseinäelementit

Suunnittelemme ja valmistamme verkkoelementtijärjestelmiä, joilla toteutetaan koneiden, laitteiden, kuljettimien ja varastoalueiden suojaus tuotantolaitoksissa, varastoissa ja terminaaleissa. Verkkoelementit ovat modulaarisia ja suojat ovat helposti purettavissa sekä asennettavissa uudelleen. Elementeissä on teräsputkirunko, johon on kiinnitetty terälankaverkko.

Elementtien vakiokorkeudet ovat 1400, 2200 ja 3233 mm sisältäen 100 mm:n siivousvälin. Elementtien siivousväli on toteutettavissa myös säädettävänä. Vakiotuotteiden teräslankaverkon silmäkoko on 40 x 40 mm.

Hitsaus-, työstökone- ja sahasolujen suojaukseen sopivat teräskasettisuojaseinät. Valokaari, leikkuuneste, työstölastut tai sahanpuru voidaan rajata suojilla solun sisälle.

Pintakäsittely ja materiaalit

Verkkoelementtien ja lisäosien teräsrakenteet pulverimaalataan RAL-värijärjestelmän sävyillä. Erikoisvärisävyt ja sähkösinkitys ovat mahdollisia. Elementtejä valmistetaan myös ruostumattomasta ja haponkestävästä teräksestä. Verkon silmäkoko on valittavissa koneturvallisuusmääräykset huomioon ottaen. Teräslankaverkon sijaan voidaan käyttää teräskasettia, polykarbonaattia, akryylia, hitsaussuojalasia (DIN) tai lyijylevyä. Polykarbonaatti- tai akryylilevy voidaan asentaa myös verkon pintaan.

Mittatilaustyöt

Vakioelementtituotannon lisäksi valmistamme verkkoelementtejä kohteen vaatimusten mukaan. Projektin mukaan mitoitetut elementit nopeuttavat asennusta sekä parantavat käytettävyyttä ja turvallisuutta.

Käynti- ja huolto-ovet, liukuovet sekä huoltoluukut

Elementtien lisäksi on saatavana laaja valikoima erilaisia käynti- ja huolto-ovia, liuku- sekä liukupariovia, nosto-ovia, haitariovia sekä huoltoluukkuja. Elementit voidaan varustaa turvarajakytkimillä, turvavaloverhoilla, turvareunoilla, sähkömoottoreilla, pneumatiikalla, ohjausautomatiikalla sekä muilla työturvallisuutta parantavilla ja työskentelyä helpottavilla ratkaisuilla.

Turvaportti

Turvaportti on suunniteltu teollisuuden vaativiin olosuhteisiin. Tukevaan teräsrakenteeseen on integroitu sähkötoiminen turvaraja, joka pysäyttää ovea avattaessa sisällä olevat koneet ja laitteet. Kahvaosassa oleva turvarajan kieli sekä turvaraja ovat suojassa iskuilta ja kolhuilta ovirakenteiden sisällä. Myös tarvittavat sähköjohdot ja liittimet on sijoitettu irrotettavan kannen alle. Turvarajan kuittauspainikkeet ovat kansiosassa, ja hätäseis-painike on sisäpuolella pilarin takapinnassa.

Kaapelikouru ja liukukisko

Verkkoelementin yläreunaan asennettavassa alumiinisessa OC-kaapelikourussa on vapaata tilaa 60 x 35 mm. Kansiosa on irrotettavissa ilman työkaluja. Kulmissa käytetään kaapelikourun valmista kulmakappaletta. Kaapelikourut pulverimaalataan haluttuun RAL-sävyyn. Keltaiseen sävyyn pulverimaalattuna kaapelikouru toimii myös huomiolistana. Alumiinisessa liukuovien liukukiskossa on samaan rakenteeseen integroitu kaapelikouru.

Asennus

OC-tuotteet ovat helppoja asentaa lähetyksen mukana toimitettavien asennuspiirustusten mukaan tai ne voidaan toimittaa valmiiksi paikalleen asennettuina.

Yleisimmät vakiotuotteet

Elementit  

Tuotenumero

1200 x 2100   356
900 x 2100 357
600 x 2100 358
300 x 2100   359

Käyntiovi

 
1200 x 2100  390

Liukukahvalla, ovileveys 850 mm, voidaan
asentaa vasen- tai oikeakätiseksi

Käyntiovi

 
900 x 2100  435

vasenkätinen, liukukahvalla

Käyntiovi

 
900 x 2100  437

oikeakätinen, liukukahvalla

Liukuovi

 
900 x 2100 382

oikeakätinen, liukukahvalla

Liukuovi

 
900 x 2100 384

vasenkätinen, liukukahvalla

Lattiakiinnikkeet

 
1-putkinen 491
2-putkinen 493
2-putkinen,
kulma säädettävissä
496

 

Yläkiinnikkeet

 
2-putkinen 505

2-putkinen,

kulma säädettävissä

509

 

Kaapelikouru

 
alumiinia, sisältää kannen 521