OC-System

Alihankinta2019 – speed datingiä parhaimmillaan

Kävimme Tampereen perinteisillä Alihankinta-messuilla. Parasta antia messuilla oli myyntikonfiguraattorimme saama positiivinen vastaanotto, tehokas asiakkaiden tapaaminen, tilannekatsauksen saaminen, miltä markkinat näyttävät eri toimialoilla ja varkautelainen kaviaari.

Tänä vuonna meillä oli yhteisosasto useamman savolaisen yrityksen kanssa, jonka mahdollisti TechnoGrowth2020- hanke ja Navitas kehitysyhtiö. ”Yhteisosasto on helppo ja vaivaton tapa osallistua messuille. Muutaman päivän aikana ehtii tapaamaan paljon asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Eli onhan se varsinaista speed datingiä”, summaa toimitusjohtaja Räisänen.

Myyntikonfiguraattorin esittelyä ja prosessien tehostamista yhteistyökumppaneiden kanssa

Osastollamme kävi säpinä kaikkina kolmena päivänä. Ensimmäisenä osastollamme oli vastassa myyntikonfiguraattori ja sen demoaminen. Ohjelma toimii tällä hetkellä vielä kehitysversiona, kustannuslaskelmat eivät ole vielä paikkansa pitäviä. Ohjelma näyttää esimerkkikustannuksia. Ohjelmalla on helppo suunnitella esimerkiksi valvomoita, toimistoja ja erilaisia suoja-aitoja. Ohjelma näyttää välittömästi 3D-mallin, kustannukset ja tarjous on otettavissa helposti nähtäville muutamalla hiiren klikkauksella.

Olimme sopineet muutaman asiakastapaamisen valmiiksi etukäteen asiakkaiden kanssa. Yhteistyökumppanit kävivät myös ahkerasti osastollamme, joten pääsimme heidän kanssaan keskustelemaan ratkaisuista, jotka tehostavat OC-Systemin toimintaa. Mm. maalipintojen paikkaamiseen löytyi ratkaisu ja kuinka myyntikonfiguraattorin 3d-mallit pystytään virtualisoimaan entistä realistisemmin koekäytössä olevalla AR-sovelluksella. Sovelluksen avulla suunniteltu tila voidaan sijoittaa olemassa olevaan ympäristöön ja sekä tarkastella etäisyyksiä muihin rakenteisiin.

Vain parasta vieraille – kaviaaria Varkaudesta

Ehdoton hitti messuilla oli yhteinen yksityisravintola, jossa tarjoilimme virvokkeita, pientä purtavaa ja kaviaaria. Messuvieraiden ilmeet olivat melkoisia, kun kysyimme halukkuutta maistella varkautelaista kaviaaria. Innokkaasti vieraat lähtivät maistamaan, vaikka pieni epäuskon häive paistoi jokaisen kasvoilta – noinkohan täällä tarjoillaan ihan oikeaa kaviaaria. Mutta kyllä sitä tarjoiltiin.

Miniravintolassamme oli tarjolla varkautelaisen Carelian Caviarin tuottamaa kaviaaria. Carelian Caviar viljelee siperiansampia ja tuottaa kaviaaria. 2005 perustettu yritys on hakenut kalastonsa Ranskasta, Saksasta ja Italiasta. Kasvattamo on moderni, ekologinen ja puhdas kiertovesilaitos, mikä toimii symbioosissa Stora Enson paperitehtaan ja voimalaitoksen kanssa. Varkaudessa tuotettu musta herkku vakuutti laadullaan ja maullaan messuvieraat.

Kestävä valmistus – ensi vuonna Datasta bisnestä

Tänä vuonna messuilla kävi melkein 18 000 vierasta, mikä on tapahtuman historian toiseksi suurin kävijämäärä. Messujen teemana toiminut kestävä valmistus näkyi tapahtumaan osallistuneiden yritysten messuosastoilla. Omalta osaltamme teema on ollut jo pitkään toimintamme perustana. OC-Systemin elementit ovat kestävän valmistuksen ja kiertotalouden mukaisia tuotteita. Pyrimme kaikessa toiminnassamme vähentämään ympäristövaikutuksia sekä kehittämään tuotteita entistä monipuolisimmiksi ja kierrätettävimmiksi.

Ensi vuoden teemalla Datasta bisnestä tuodaan esiin tiedon merkitys teollisuudessa. Teemassa korostuu mm. älykäs teollisuus, turvallisuus ja tuottavuus. Pyrkimyksenä on auttaa yrityksiä käyttämään hyväksi heidän omaamaa valtavaa tiedon määrää ja kuinka tiedosta saadaan jalostettua sellaista dataa, millä voidaan lisätä yritysten tuottavuutta ja kilpailukykyä.

Kiitokset kaikille messuosastollamme käyneille ja nähdään taas ensi vuonna!