OC-System

Teollisuuden suoja- ja väliseinät

Erilaisilla suoja- ja väliseinillä tuotantotiloihin saadaan tarkoituksenmukaisuutta, toimivuutta ja työturvallisuutta. Järjestelmäseinillä voidaan esimerkiksi rakentaa suojaus koneiden ja laitteiden ympärille tai rajoittaa liikkumista ja näkyvyyttä.

Ota yhteyttä

Tavoitteena turvalliset ja järkevät tilaratkaisut 

OC-Systemin elementeistä koostuvilla suoja- ja väliseinillä on helppo rakentaa käytännöllisiä tilankäyttö- ja suojausratkaisuja niin tuotantolaitoksiin kuin muihinkin työtiloihin. Jokainen seinäratkaisu on yksilöllinen, täsmälleen asiakkaan tarpeiden mukaan suunniteltu ja toteutettu. 

Toimittamillamme suoja- ja väliseinäkokonaisuuksilla monenlaiset tiloihin liittyvät haasteet saadaan ratkaistua järkevästi. Valikoimastamme löytyy erityyppisiä suojaseiniä vaatimuksiltaan erilaisiin kohteisiin, siisteistä umpinaisista ja ikkunallisista väliseinistä vaativiakin olosuhteita kestäviin verkkosuojaseiniin. Tyylikkäät, sopivin sävyin maalatut suojaseinät luovat modernia yrityskuvaa ja viestivät laatuajattelusta niin vieraille kuin omalle henkilökunnallekin.

Kaikki suojaseinäratkaisumme ovat muunneltavia, laajennettavia ja uudelleenkäytettäviä. Jos vaikkapa verkkosuojaseinään tulee myöhemmin tarve lisätä roiskesuoja, se onnistuu koko ratkaisua uusimatta. Kun koko seinäratkaisu käy tarpeettomaksi, se voidaan helposti purkaa ja käyttää uudelleen muussa tarkoituksessa.

Työkaluna suojaseinäratkaisun mallinnuksessa toimii näppärä OC-suunnitteluohjelma, joka näyttää lopputuloksen kolmiulotteisena ja laskee myös hinnan kokonaisuudelle. Tutustu suunnitteluohjelmaan tarkemmin täällä.

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä

Verkkosuojaseinät esimerkiksi koneensuojaukseen

OC-Systemin tuotesuojattujen verkkosuojaseinien käyttökohteita ovat kaikki lähi- tai aluesuojausta kaipaavat koneiden, laitteiden ja kuljettimien ympäristöt esimerkiksi tuotantolaitoksissa, varastoissa ja terminaaleissa. Verkkosuojaseinät täyttävät alan EU-normit sekä työturvallisuusvaatimukset. 

Valmistamme OC-verkkoelementit tehtaallamme, mitoiltaan ja väriltään täysin asiakkaan vaatimusten mukaisesti. Elementit valmistetaan joko sähkösinkittyinä, RST:nä tai RAL-värijärjestelmän värisävyjen mukaisesti maalattuina. Toiveiden mukaiset aukotukset, erikokoiset luukut ja portit kuuluvat kokonaisuuteen. Toimitukseen sisältyvät myös asennuspiirustukset asennusohjeineen.

Tarvittaessa toteutamme liukuoviin ja nostoportteihin automatiikan, esimerkiksi turvarajakytkimin varustettuna. 

Tutustu kattavaan verkkosuojaseinien valikoimaamme

Erilaiset muunnelmat verkkosuojaseinistä

Hitsaus- ja työstökoneiden solujen suojauksessa verkkosuojaseinä ei aina ole paras ratkaisu, sillä valokaari, leikkuuneste ja lastut halutaan eristää solun sisälle. Siksi verkkoelementtien lisäksi vaihtoehtoina on myös muita materiaaleja, kuten polykarbonaatti, akryyli, hitsaussuojalasi (DIN) tai teräskasetti. Polykarbonaattia tai akryyliä voidaan asentaa myös verkon pintaan.

Valmistamme verkkoseinäelementtejä myös ruostumattomasta teräksestä. Esimerkiksi elintarviketeollisuudessa lattioita pestään voimakkailla pesuaineilla, jolloin ruostumattomasta teräksestä tehdyt lattiakiinnikkeet ovat ainoa oikea ratkaisu. Myös korkeamman hygieniatason olosuhteissa verkkoelementtien tulee olla ruostumatonta terästä.

Valmistamme koneiden ja laitteiden mekaaniseen suojaukseen tarkoitettuja seiniä, suojatiloja ja kotelointeja, joilla estetään esimerkiksi roiskeista syntyviä haittoja.

Koneiden ja laitteiden suojaukseen tarkoitetuilla tiloilla ja koteloinneilla suojataan työympäristö mekaanisilta haitoilta sekä alennetaan melutasoa.

Umpinaiset suojaseinät

Rakenteeltaan umpinaisilla OC-Lite-suojaseinillä saadaan rajoitettua liikkumista ja näkyvyyttä monenlaisissa kohteissa teollisuuslaitoksista toimistotiloihin. Seinät ovat kevyitä ja helposti käsiteltäviä, alumiinirakenteisia elementtejä, joiden yläosassa on joko lasisina tai muovisina toteutetut ikkunat. 

Seinien korkeus on valittavissa 300 mm välein 3,6 metriin saakka. Seinäelementit voidaan varustaa teräksisillä käynti-, liuku- ja pariovilla sekä varustaa tilaajan määrittelemillä turvakomponenteilla. Elementtejä on saatavilla pulverimaalattuina, sinkittyinä tai muovipinnoitettuina, ja valittavana ovat kaikki RAL-värijärjestelmän värisävyt.  

Tutustu tarkemmin umpinaisiin OC-Lite-suojaseiniin

Suojaseinät valmiiksi asennettuina

Halutessanne suoja- ja väliseinät voidaan toimittaa paikalleen asennettuina. Omat ammattitaitoiset asentajamme hoitavat asennuksen vuosien kokemuksella, jolloin teidän yrityksessänne voidaan keskittyä omiin tärkeisiin työtehtäviin. 

Tutustu referensseihimme suojaseinäratkaisuista:

  • Asko Kodinkoneet, Lahti
  • Joroisten kunta
  • Karikon Autotalo, Mikkeli

Katso referenssit tästä »