OC-System

Järeät porttiratkaisut kestävät melkein mitä tahansa

Kun teollisuuden vaativissa olosuhteissa tarvitaan porttia, joka ei pienestä hätkähdä, me toteutamme sellaisen asiakkaan tarpeiden mukaan. Portin sisään integroitu tekniikka varmistaa turvallisuuden.

Tavallista jykevämpi koneturvaovi

Järeät porttiratkaisut eivät ole valikoimassamme uusi juttu, mutta kaikille asiakkaillemme ne eivät vielä ole tuttuja. Kyse on käytännössä samanlaisista koneturvaovista, joita normaalistikin valmistamme, mutta nämä porttiratkaisut toteutetaan erityisen jykevinä. Olemme toimittaneet näistä porttiratkaisuista useita variaatioita esimerkiksi Yhdysvaltojen markkinoille.

Ajatuksena porttiratkaisuissa on se, että niitä ei saa peruskäyttämällä rikki. Portti painaa noin 100 kg ja se kestää erittäin kovankin käytön esimerkiksi paperitehtaissa, terästehtaissa, valimoilla, kaivoksilla tai muissa haastavissa käyttökohteissa. Muokattavuus mahdollistaa sen, että porttiratkaisut soveltuvat monenlaisiin tarpeisiin.

Tekniikka on suojassa teräsrakenteen sisällä

Porttiratkaisut toteutetaan pulverimaalattuina, ja materiaalina voidaan käyttää myös haponkestävää tai ruostumatonta terästä. 

Kuten tavallisessakin turvaportissa, tukevaan teräsrakenteeseen integroidaan sähkötoiminen turvaraja, joka pysäyttää ovea avattaessa sisällä olevat koneet ja laitteet. Kahvaosassa oleva turvarajan kieli sekä turvaraja ovat suojassa iskuilta ja kolhuilta ovirakenteiden sisällä. Myös tarvittavat sähköjohdot ja liittimet sijoitetaan irrotettavan kannen alle turvaan. Kun erillistä sähkökoteloa ei tarvita, on rikkoutumisen riski pienempi. Turvarajan kuittauspainikkeet ovat kansiosassa, ja hätäseis-painike on sisäpuolella pilarin takapinnassa.

Portin tekniikka kytketään suoraan turvapiiriin, jolloin piiri valvoo myös portin toimintaa turvallisuuden näkökulmasta. 

Porttiratkaisut mukautuvat moneen

  • Porttiratkaisujen muokattavuus alkaa niiden mitoista: portteja voidaan tehdä erikokoisina ja erikorkuisina. Ne ovat modulaarisesti muokattavissa, joten jokaiseen kohteeseen pystytään valmistaan mitoiltaan juuri oikeanlainen ratkaisu. 
  • Portin tyypin suhteen on useita vaihtoehtoja. Saranoilla aukeavien vakioratkaisujen lisäksi portti voidaan toteuttaa liukuoviversiona, tuplaliukuoviversiona ja monia muita variaatioita hyödyntäen.
  • Kaikki sähkölukot ovat asennettavissa järeisiin porttiratkaisuihin kiinni. Nyt valikoimaan on tullut myös uusia lukkoversioita aiemmin käytettyjen rinnalle.
  • Asiakas pystyy itse määrittelemään turvapiiriin kytkettävän turvalukon, painonapit ja turvakomponentit, jotta portin toiminta palvelee mahdollisimman hyvin käyttäjien tarpeita.

Haluatko tietää lisää järeistä porttiratkaisuista?

Ota yhteyttä myyntiimme, niin kerromme mielellämme aiheesta tarkemmin. Katso yhteystietomme täältä tai soita suoraan:

Riku Räisänen, toimitusjohtaja
040 737 4222