OC-System

Savolaista välittämistä ja tehokkuutta

Jatkuva parantaminen ja aito välittäminen ovat osa yrityksemme arvoja. Tämän pohjalta, ja toki eteenpäin tuuppaavalla kohtaamisella Alinhankinta-messuilla muutama vuosi takaperin, lähdimme kehittämään myyntikonfiguraattoria eli suunnitteluohjelmaa. Suunnitteluohjelmalla saadaan huomattavaa kustannustehokkuutta niin asiakkaiden kuin meidänkin toimintaamme. Työ alkaa olla loppusuoralla ja pian kaikki pääsemme nauttimaan työn hedelmästä.

Esimerkkinä perinteisestä tavasta edistää rakennusprojektia voidaan ottaa valvomon rakentaminen. Aluksi määritellään mm. koko, muoto, oven paikka, mahdolliset ikkunat, äänieristys, sähkösuunnitelma ja ehkäpä wc-tila putkitöineen. Suunnitelmaa varten hankitaan suunnittelija, joka tekee suunnitelman valmiiksi. Sitten lasketaan, että paljonko puutavaraa, eristeitä ja levyjä valvomon tekeminen syö, jonka jälkeen lasketaan kustannukset. Viimein päästään tekemään varsinainen tarjous, kun on tehty jo monta työvaihetta ja aika monta työtuntia käytetty. Tämän prosessin haluamme muuttaa, koska välitämme.

Helppoa ja tehokasta suunnittelua

Uudella konfiguraattorilla eli mitoitus- ja suunnittelutyökalulla prosessiin saadaan tehokkuutta. Ohjelmassa on valmiina kaikki elementit, mitä esimerkiksi valvomo tarvitsee. Voit valita haluamasi koon valvomolle ja sen jälkeen valitset oikeanlaiset seinäelementit. Ovien ja ikkunoiden paikat on helppo määrittää samoin kuin rakennevaihtoehdot. Voit valita haluatko pulverimaalattua, laminoitua vai rei’itettyä teräskasettia seiniin ja voit päättää värin RAL-värikartasta. Suunnittelutyön edetessä kustannukset näkyvät koko ajan, joten yllätyksiä ei pääse tulemaan.

Ohjelma on selainkäyttöinen 3d-mallinnuksen työkalu. Ohjelma piirtää kuvat isometrisestä kuvakulmasta muodostaen valmiit luonnoskuvat sekä step-mallin. Suunnittelija pystyy siirtämään luonnoksen suoraan suunnitelmaansa ja näkee kustannukset suoraan ohjelmasta. Vastaavanlainen ohjelma on käytössä esimerkiksi Ikealla, kun suunnittelet keittiötä. Määrittelet, millaisia kaappeja haluat, mihin tulee kodinkoneet ja millaisia vetimiä ja muita hienouksia haluat keittiöön ja ohjelma näyttää suunnitelman ja hinnan reaaliajassa. Eli jatkossa valvomon suunnittelu on yhtä helppoa kuin Ikean keittiön. Lupaamme kuitenkin, että meiltä ostetun tuotteen kokoaminen ei revi hermojasi riekaleiksi.

OC-suunnitteluohjelman hyödyt

Suunnitteluohjelman hankinta on osa OC-Systemin tuotannon automatisointia ja modernisointia. Tuotantolinjan vanha manuaalikäyttöinen alumiinisaha on vaihdettu uuteen automatisoituun sahaan. Uusi saha mahdollistaa automaattisahauksen, kun suunnitteluohjelmasta tieto siirtyy suoraan sahalle, mikä optimoi sahausjärjestyksen minimoiden hukkaa. Jatkossa myös äänieristyselementtien tuotantolinjan ajolistat automatisoidaan. Automatisointi ja modernisointi tuo monia etuja niin meille kuin asiakkaille:

  • Nopeuttaa suunnittelua ja tarjouksen tekemistä.
  • Helpottaa kustannustehokkaiden päätösten tekoa.
  • Pienentää kustannuksia, kun ohjelma piirtää luonnoksen, laskee kustannukset ja muodostaa tarjouksen.
  • Helppokäyttöinen selainpohjainen ohjelma.
  • Automatisointi nopeuttaa tuotantoa ja vähentää hukkaa.

Suunnitteluohjelma on kehitetty yhdessä SSA Digi Oy:n kanssa. SSA Digi Oyon vuodesta 2010 kehittänyt uusia tapoja hallita teknisen liiketoiminnan koko tilaus-toimitus-ketjua. Yritykseltä löytyy myös 3D-suunnitteluohjelmia ja tuotannonohjausjärjestelmiä.

Lisätietoja OC-Systemin konfiguraattorista voit kysyä Riku Räisäseltä 0201 441 410.