OC-System

Suoja- ja väliseinillä toimivuutta tuotantotiloihin

Voisiko työskentely yrityksesi tiloissa olla sujuvampaa, jos tilaa jaoteltaisiin järkevästi? Monikäyttöiset seinäelementit ja verkkosuojaseinät ovat helppo tapa tehdä tiloista turvallisemmat ja paremmin käyttötarkoitustaan palvelevat. 

Tavoitteena toimivuus ja turvallisuus

Tuotantolaitoksissa, varastoissa, halleissa ja terminaaleissa on tyypillisesti paljon avaraa tilaa. Samassa tilassa voi olla tarve suorittaa useita eri työvaiheita tai toimintoja, jolloin työrauha, työturvallisuus ja työn yleinen sujuvuus saattavat muodostua ongelmiksi. 

Suoja- ja väliseinillä muun muassa näihin haasteisiin saadaan helposti ja nopeasti ratkaisut. Seinien avulla pystytään mm.

 • rajoittamaan näkyvyyttä
 • äänieristämään tiloja
 • ohjaamaan ja rajoittamaan liikkumista tiloissa
 • varmistamaan työturvallisuus koneiden ja laitteiden lähellä.

Suoja- ja väliseinillä voidaan saavuttaa monenlaisia hyötyjä erilaisissa teollisuuden tiloissa. Järkevä tilanjako parantaa työn sujuvuutta työkohteissa ja pienentää työtapaturmien riskiä, kun työvaiheet saadaan suoritettua rajatulla alueella ilman häiriöitä. Suojaseinä voi myös näyttää hyvältä ja antaa yrityksestä modernin, laadukkaan kuvan. 

Erilaiset suojaseinävaihtoehdot

OC-Systemin valikoimissa on useita erityyppisiä suoja- ja väliseinäratkaisuja, joista sopiva valitaan käyttötarkoituksen mukaan.

Rakenteeltaan umpinaiset OC-Lite-suojaseinät ovat kevyitä ja helposti käsiteltäviä seinäelementtejä, joissa voidaan yhdistää elementtejä, ikkunoita ja ovia joustavasti. OC-Lite-seinät soveltuvat liikkumisen ja näkyvyyden rajoittamiseen.

 • Seinien korkeuden voi valita 300 mm välein jopa 3,6 metriin saakka. 
 • Seinäelementtejä on saatavilla pulverimaalattuina, sinkittyinä tai maalattuina laajalla väriskaalalla.  
 • Seinäelementit voidaan varustaa teräksisillä käynti-, liuku- ja pariovilla sekä tilaajan määrittelemillä turvakomponenteilla.
OC-Lite-suojaseinä on ulkonäöltään tyylikäs ja moneen tilaan sopiva.

OC-Net-verkkosuojaseinät sopivat koneiden, laitteiden ja varastoalueiden suojaukseen tuotantolaitoksissa, varastoissa ja muissa kiinteistöissä. Verkkoseinäelementteihin voidaan yhdistää esimerkiksi erilaisia ovia sekä oviautomatiikkaa. 

 • Elementtejä saa kolmessa vakiokorkeudessa: 1300, 2100 ja 3133 mm, sisältäen 100 mm:n siivousvälin. Siivousväli on vakiona 100 mm, mutta se voidaan myös toteuttaa säädettävänä. Muut korkeudet valmistetaan vapaan mitoituksen mukaan.   
 • Vakiotuotteiden teräslankaverkon silmäkoko on 40 x 40 mm. Muita silmäkokoja löytyy aina 8 x 8 mm saakka. 
 • Suojaseiniin on saatavana laaja valikoima käynti- ja huolto-ovia, liukuovia, nosto-ovia, haitariovia sekä huoltoluukkuja.
 • Elementit voidaan varustaa turvarajakytkimillä, turvavaloverhoilla, turvareunoilla, sähkömoottoreilla, pneumatiikalla, ohjausautomatiikalla ja muilla työturvallisuutta parantavilla ja työskentelyä helpottavilla ratkaisuilla.
 • Verkkoseinäelementit voidaan valmistaa ruostumattomasta teräksestä, jolloin ne kestävät esimerkiksi elintarviketeollisuudessa käytetyt voimakkaat pesuaineet ja täyttävät korkeankin hygieniatason vaatimukset.

Kun suojaseinän halutaan estävän hitsatessa syntyvien kipinöiden tai työstäessä irtoavien lastujen lentäminen, verkkoelementin sijaan materiaaliksi kannattaa valita polykarbonaatti, akryyli tai hitsaussuojalasi. Ne voidaan myös asentaa verkon pintaan. 

OC-Net-suojaseinäelementeissä on teräsputkirunko, johon on kiinnitetty teräslankaverkko.

OC-10-äänieristysseinät ovat tehokas ratkaisu meluntorjuntaan: elementtien äänieristyskyky on jopa 57 desibeliä. Äänieristysseinillä esimerkiksi työ- ja taukotilojen rakentaminen onnistuu kätevästi. Ponttiliitoksella toisiinsa kiinnittyvien elementtien kasaaminen ja purkaminen on nopeaa, ja tarvittavien aukotusten sekä läpivientien teko onnistuu helposti. Materiaali on myös paloturvallinen. 

 • Seinät kootaan 300 ja 600 mm korkeista elementeistä, joiden pituus voidaan valita väliltä 600–4050 mm
 • Pintamateriaali on pulverimaalattua tai pinnoitettua teräslevyä tai rei’itettyä teräslevyä
 • Elementin väri on valittavissa RAL-värikartan mukaan, ja muitakin sävyjä saa tilauksesta.
Äänieristävien OC-10-seinien väreissä on vaihtoehtoja joka makuun ja tyyliin.

Suojaseinien asennus hoituu osana kokonaisuutta

Kanssamme toimiessasi työn sujuvuus alkaa jo siitä, kun tilaat oman suojaseinäratkaisusi. Voimme toimittaa suoja- ja väliseinät paikalleen asennettuina, kokeneiden asentajiemme tekemänä. 

Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää! Katso yhteystietomme täältä tai soita suoraan:

Riku Räisänen, toimitusjohtaja

040 737 4222