OC-System

Suunnittele moduulirakenteinen ratkaisusi helposti OC-suunnitteluohjelmalla

Moduulirakenteisten ratkaisujen tärkeä etu on nopea toteutus, ja siksi myös niiden suunnittelun pitää onnistua näppärästi. Kehitimme tähän tarkoitukseen helppokäyttöisen mallinnustyökalun, OC-suunnitteluohjelman.

Milloin moduulirakenteinen ratkaisu on paras valinta?

1. Tarve on väliaikainen tai halutaan helppoa muokattavuutta. 

Lyhytaikaiseen käyttöön tarvittavien rakennusten tai rakenteiden toteutuksessa on järkevää hakea kustannustehokasta ratkaisua, jota voidaan käyttää uudelleen. Moduulirakenteinen ratkaisu on tällaisessa tapauksessa yleensä fiksuin vaihtoehto, sillä silloin rakennus voidaan myöhemmin purkaa ja käyttää uudelleen moneen kertaan, kunnes moduulit ovat elinkaarensa päässä. 

2. Valmista täytyy tulla nopeasti.

Moduulit valmistetaan ennakkoon tehtaalla, ja automaation ansiosta läpimenoaika on erittäin tehokas. Työmaalla valmiit elementit saadaan kasattua nopeasti, ja pienimmät rakennukset voidaan jopa kuljettaa kokonaisena suoraan tehtaalta lopulliseen sijoituspaikkaansa. Nopeimmillaan moduulirakenteinen ratkaisu voi valmistua kahdessa viikossa.

3. Halutaan varmistaa tasainen laatu.

Moduulirakentamisessa elementit ovat aina testattuja ja tasalaatuisia. Myös sähkö- ja LVI-työt voidaan tehdä jo tehtaalla, jolloin lopulliseen sijoituspaikkaan jää tehtäväksi vain kytkeminen. Kun elementit valmistetaan työskentelyolosuhteiltaan vakaassa tehdasympäristössä, rakenteet pysyvät varmuudella kuivina koko prosessin ajan ja rakennusaikana syntyviltä kosteusongelmilta vältytään.

» Lue lisää moduulirakentamisen hyödyistä

Moduulirakenteiset ratkaisut palvelevat monia teollisuuden alojen käyttötarkoituksia. Elementeistä valmistuvat näppärästi esimerkiksi 

 • toimistot
 • kokoustilat
 • valvomot
 • taukotilat
 • tupakkatilat
 • saniteettitilat
 • laboratoriot.

Näin helppoa on OC-suunnitteluohjelman käyttö

OC-suunnitteluohjelma on selainkäyttöinen 3D-mallinnustyökalu, joka piirtää moduulirakenteisesta ratkaisustasi valmiit luonnoskuvat sekä step-mallin. Suunnittelu on yksinkertaista, nopeaa ja kustannustehokasta. Näin myös valmistusprosessi saadaan rivakasti liikkeelle.

Mallinnusohjelmassa ovat valmiina kaikki elementit, joita kunkin tyyppiseen ratkaisuun tarvitaan. Voit valita ohjelmassa itse seuraavat speksit:

 • haluamasi koon rakennukselle 
 • oikeanlaiset seinäelementit
 • ovien ja ikkunoiden paikat 
 • rakennevaihtoehdot (pulverimaalattu, laminoitu tai rei’itetty teräskasetti seiniin ja värivaihtoehto RAL-värikartasta). 

Kun OC-Systemin edustaja piirtää tai päivittää mallia, näet ohjelmasta koko ajan, miltä lopputulos näyttää tekemilläsi valinnoilla. Jos muutat suunnitelmaa, ohjelma päivittää myös kustannukset ajan tasalle. 

» Katso video suunnitteluohjelman käytöstä

Haluatko kokeilla OC-suunnitteluohjelmaa? Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen, niin homma lähtee käyntiin! Voimme esitellä ohjelmaa myös etänä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi