OC-System

Asiantunteva palvelu, kotimaisuus ja joustavuus olivat OC-Systemin valtteja tehdashallin uudistamisprojektissa

OC-System toteutti äänieristysratkaisut osana tehdashallin uudistamisprojektia. Tuotannon kehitys- ja laatuinsinööri Elina Silverillä on vain hyvää sanottavaa yhteistyöstä OC-Systemin kanssa. 

Suomessa sijaitsevan tehdashallin uusiminen tapahtui kahdessa vaiheessa. Äänieristysseinien toimittajaa valitessa tärkeitä kriteereitä olivat toimitusaika ja helppo muunneltavuus tarpeiden mukaan. 

– Kilpailutuksessa oli mukana isoja, tunnettuja, pitkän linjan tekijöitä. Helpoin olisi ollut valita näistä kuuluisin ja suurin. OC-Systemillä oli kuitenkin vakuuttavat referenssit, he tuntuivat ammattitaitoisilta ja tiesivät mitä tekevät. Se, että OC-System valmistaa ja modifioi tuotteensa itse, oli tärkeä kriteeri valintaa tehdessä, tuolloin projektia valvonut Silver kertoo. 

Kova asiantuntemus teollisuusalalta

Silver kuvailee, että OC-System ei ollut tarjolla olevista vaihtoehdoista edes hinnaltaan edullisin, mutta asiantuntemus ja palvelu olivat valintatilanteessa tärkeämpiä.

– Erityisesti pidimme tavasta, jolla tarjoukseen tartuttiin ja kohdetta tultiin katsomaan paikan päälle. Tarjousta viilattiin joustavasti ja yhteistyölähtöisesti. Tavatessa tuli tunne, että tässä on ihminen, joka tietää mitä tekee. Omat markkinat ja kilpailijat olivat hyvin tiedossa. 

Silverin mukaan hyvät referenssit, tuotteiden kotimainen laatu ja materiaalien vahvuus varmistivat päätöksen – projekti tuli OC-Systemin hoidettavaksi. 

Suojaseinäratkaisut haastaviinkin paikkoihin ja tilanteisiin

Tehdashalliuudistus poiki OC-Systemille myös lisäprojekteja yhteistyön lähdettyä hyvin käyntiin.

– Yhteistyö oli hyvin kivutonta. Meidän puolella ei aina mennyt kaikki ihan odotetusti ja jouduimme kysymään, voidaanko vielä vaihtaa ratkaisua. OC-Systemillä oltiin hyvin yhteistyökykyisiä ja joustavia. Heillä on kokemusta tällaisesta, ja oli kuulemma ollut pahempiakin tilanteita. 

– Asiantuntemusta löytyi. He osasivat kertoa, mitä voi laittaa minnekin, ja suosittelivat uusiakin ratkaisuja. Kaikessa rakentamisessa myös aikataulut ovat iso juttu, toki hinta painaa myös. Tuossa isossa jutussa aikataulu painoi kovasti. Itselle tuli tunne, että “huh-huh” mitä tässä pyydän, ja he pystyivät siihen kyllä. Jos tällaista kumppania tarvitaan, voin lämmöllä suositella, Silver sanoo. 

Entä onko mitään huonoa sanottavaa? 

– He ovat niin kovin kaukana! Vaikka ei se meidän yhteistyössämme kyllä näkynyt.