OC-System

KuPSin Tuuli Viinikka ja Matias Siltanen ovat OC-Systemin kummipelaajia tällä kaudella

Kuopion Palloseura (KuPS) ja OC-System Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Samalla OC-System sai kaksi uutta kummipelaajaa. KuPSissa pelaavat jalkapalloilijat ovat ehtineet saavuttaa nuoresta iästään huolimatta jo paljon. 

OC-Systemin toimitusjohtaja Riku Räisänen kertoo, että erityisen tärkeää oli päästä sponsoroimaan vielä uransa alussa olevia pelaajia. 

”On hienoa, että voimme olla tukemassa savolaista urheilua ja saamme olla mukana nuorten kasvutarinassa. KuPS on panostanut sekä naisten että miesten joukkueeseen ja se myös näkyy”, hän iloitsee. 

KuPSin naisten joukkue on voittanut suomenmestaruuden kolmena vuonna peräkkäin. Mahdollisuudet huipputuloksiin ovat siis hyvät.

OC-Systemin kummipelaaja Tuuli Viinikka (19 v) saapui Kuopioon tälle kaudelle Ilveksestä ja on valmis ottamaan roolia hallitsevassa mestarijoukkueessa. Viinikka on saanut vastuuta myös Suomen nuorisomaajoukkueissa ja nousi Helmareiden mukaan marraskuun UEFA Nations League -otteluissa.

”Tuuli tuo joukkueeseen lisää kaivattua nopeutta ja lisää kilpailua laidan pelipaikoille. Hän on erinomainen ohittaja ja joukkueen kovakuntoisimpia pelaajia. Joukkueemme hioo viimeisiä viilauksia kohti kuukauden päästä alkavaa sarjaa. Huhtikuussa olemme hyvin valmiita voittamaan”, kertoo naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi.

Mitalitoiveita tällä kaudella 

Miesten joukkue puolestaan on ollut hopealla kolmena vuonna peräkkäin. 

16-vuotias Matias Siltanen on noussut ryminällä Kuopion Palloseuran edustusjoukkueen kokoonpanoon ja pelannut isot minuutit talven harjoitusotteluissa sekä Liigacupissa. Lahjakkaan keskikenttäpelaajan otteet eivät ole jääneet huomaamatta päävalmentaja Jani Honkavaaralta.

”Matias on pelannut vahvasti koko alkukauden ja kehittynyt vastuunkantajaksi. Hienoa, että yritykset lähtevät tukemaan nuoria pelaajia matkalla kohti Veikkausliigaa”, sanoo Honkavaara. 

”Yleisesti joukkueen tilanne näyttää hyvältä ja uskomme vahvasti, että jatkamalla samalla tavalla pystymme tavoittelemaan mitalia tulevalla Veikkausliiga-kaudella”, Honkavaara lisää. 

Siltanen pelaa nyt maaliskuussa U17-maajoukkueessa, joka kohtaa jalkapallomaailman huippuja: Belgian, Hollannin ja Italian. Joukkue on myös turnauksen kisaisäntänä. 

Kausikortit innostavat OC-Systemin henkilöstöä

OC-Systemin Räisänen kertoo, että sponsorisopimuksen yhteydessä OC-Systemin omalle väelle hankittiin kausikortit, joilla pääsee sekä miesten että naisten peleihin. 

”Osa meidän omasta porukasta on kiinnostunut peleistä ihan eri tavalla. Isäkin on puhunut varmaan 10 vuotta että pitäisi lähteä katsomaan otteluita. Nyt ei ole enää tekosyitä, kun on kausikorttikin”, Räisänen hymyilee. 

”Tuemme nuoria, jotka ovat omalla intohimollaan ja pitkäjänteisyydellään saaneet asioita aikaan. Innostus on tärkein, ei laji”, hän tiivistää.