OC-System

Seinäelementtejä toimistoille ja teollisuuteen myös leasing-vuokrauksen kautta

Tiesitkö, että ostamiselle on vaihtoehto? Nyt yrityksesi voi hankkia OC-Systemin tuotteita, kuten äänieristysseiniä, verkkoelementtejä ja konesuojia, leasing-sopimuksella eli vuokraamalla pitkäaikaiseen käyttöön.

Leasing-yhtiö Grenkeleasing Oy ja OC-System ovat aloittaneet yhteistyön vuoden 2022 alussa. Yhteistyö mahdollistaa kaikkien OC-Systemin tuotteiden vuokrauksen leasing-sopimuksella. OC-System oli aiemmin Grenken asiakas, joten yhteistyökumppanin toimintatavat ovat tutut.

– Leasing-vaihtoehdosta on tullut asiakkailta kyselyjä silloin tällöin. Yhteistyö Grenkeleasingin kanssa on toiminut hienosti, joten haluamme tarjota mahdollisuuden myös meidän asiakkaille, sanoo OC-Systemin toimitusjohtaja Riku Räisänen.

Leasing tunnetaan yleensä autojen ja IT-laitteiden kautta. Viime vuosina IT-tuotteista on siirrytty toimistoympäristöön, kuten kalusteisiin. OC-Systemin äänieristetyt muunneltavat ja siirrettävät toimistojen seinäelementit ovat hyvä esimerkki uudenlaisista leasingmarkkinoilla olevista tuotteista. Esimerkiksi niiden osalta toiminta on vasta yleistymässä.

– Yrityksissä ei olla välttämättä ymmärretty, että tällaisetkin tuotteet sopivat leasingilla hankittavaksi, sanoo Grenken myyntipäällikkö Tanja Pasoja.

Yritys hyötyy seinäelementtien vuokrauksesta verovähennyksinä ja tasaisempina kuluina

Leasing sopii esimerkiksi sellaiselle yritykselle, joka haluaa tehdä investointeja ottamatta velkaa. Pasoja toivoo erityisesti pk-yritysten huomaavan sen hyödyt.

– Monesti pk-yrityksillä on ajatus, että jos ei ole kassavaroja, ei tehdä investointeja. Se voi olla kasvun hidaste, hän sanoo.

Pasoja mainitsee yhtenä leasingin etuna sen, että yrityksen käteisvarat eivät ole sidottuna esimerkiksi laitteisiin.

– Pandemian aikana monessa yrityksessä on huomattu, että käteisvaroja tarvitaan. Yrityksen on vaikeampi toimia, jos kaikki pääoma on sidottuna sellaiseen tuotteeseen, joka ei itsessään tuota mitään.

Leasingilla on muitakin hyötyjä

– Leasingvuokrat voidaan vähentää verotuksessa täysimääräisinä. Tämä on leasingin etu verrattuna vaikka osamaksuun, jossa yritykset voivat vähentää vain poistojen osuuden, Pasoja kertoo.

Lisäksi leasingin vakaat kulut helpottavat yrityksen budjetointia. Asiakas tietää kulunsa koko vuokrakauden ajalle.

Leasingin avulla tuotteita voi vuokrata vuokrakaudeksi kerrallaan. Vuokrakausi on keskimäärin 1–5 vuotta. Sen jälkeen asiakas voi päättää jatkaako hän vuokrasopimusta, palauttaako tuotteen vai neuvotteleeko mahdollisuudesta lunastaa sen itselleen. Sopimus vaatii asiakkaalta puhtaat luottotiedot. Vuokrattava tuote tulee myös vakuuttaa. Leasingissa vuokrattava tuote toimii lähtökohtaisesti ainoana vakuutena rahoitukselle.