OC-System

OC-SYSTEM 30 // Matti Sutinen, pitkäaikaisin työntekijä: ”Jos pitää lähteä karhujahtiin kesken päivän, tässä talossa se onnistuu!”

30-vuotisjuhlamme kunniaksi julkaisemme 3-osaisen juttusarjan eri näkökulmista. Lue sarjan toisesta haastattelusta tiiminvetäjä Matti Sutisen kokemuksista. Hän on ollut alusta alkaen osa OC-Systemin tarinaa.

OC-Systemin pitkäaikaisin henkilöstön edustaja on nähnyt yrityksen hyvät ja huonot vuodet. Hän arvostaa erityisesti monipuolista työnkuvaansa ja työntekijän vapautta.

Matti Sutinen teki alanvaihdoksen 1990-luvun alussa. Laman aikaan työ myynnin parissa päättyi, mutta Sutinen sai nopeasti paikan OC-Systemistä.
– Tein kaikkea mitä suojaelementtien teko vaati, muun muassa hitsausta ja teippausta. Olen työmies alun alkaen, Sutinen sanoo.

Tiiminvetäjä Matti Sutinen on ollut OC-Systemin henkilöstöä alusta alkaen. Eniten mies arvostaa työssään vapautta ja sitä, että myös huonompina vuosina ajatellaan aina viimeiseen asti henkilöstön parasta.

Kun taloon tuli hitsausrobotti, Sutinen opetteli sen käytön. Entisellä myyntimiehellä oli paljon opittavaa. Osan työstä oppi tekemällä, osan koulutuksissa. Nyt, lähes 30 vuotta myöhemmin, Sutinen vastaa OC-Systemin verkkoelementtien tuotannosta ja pulverimaalauksesta tiiminvetäjänä.
– Jälkikäteen ajateltuna en olisi silloin uskonut olevani tässä, hän sanoo.

OC-System on vakaa työpaikka

Sutinen on nähnyt yrityksen polun alusta asti. Työn vaihtelevuus on pitänyt miehen töissä OC-Systemillä vuosikymmeniä.
– Omalta osaltani yksikään työpäivä ei ole samanlainen. Jos olisin tylsistynyt, tuskin olisin enää talossa. Tavoite on, että tästä hommasta lähtisin myös eläkkeelle, hän sanoo.

Henkilöstö nauttii erityisestä vapaudesta

Sutinen arvostaa erityisesti yrityksen toimintamallia, jossa työntekijälle annetaan paljon vapautta suunnitella omat loma-aikansa, kuitenkin johdon asettamissa rajoissa.

– Jos pitää lähteä karhujahtiin kesken päivän, tässä talossa se onnistuu! Harvassa työpaikassa on tällaista mallia.

Omassa roolissaan hän on voinut toimia vapaasti ja kehittää toimintaa mieleisekseen. Hän kuvailee myös, ettei se ole pelkästään tiiminvetäjän vaan koko henkilöstön nauttima etu.

OC-System on tarjonnut Sutisen mukaan vakaan työpaikan monelle.

– On ollut hyviä ja huonoja vuosia. Silti firman kynnys lomauttaa ja irtisanoa on korkea. Viimeiseen hätään asti ajatellaan työntekijöitä. Tämä talo tuottaa aika moneen huusholliin leivän, eli kannattaa muistaa olla kiitollinen omasta työpaikasta.

– Tulevaisuuden näkymiin suhtaudun varauksellisen positiivisesti tässä maailmanmenossa, Sutinen summaa.