OC-System

OC-Systemin tuore suunnittelija Jussi Hemminki on loputtoman kiinnostunut yksityiskohdista

Elokuussa OC-Systemillä suunnittelijana aloittanut Jussi Hemminki nauttii uusista haasteista, työtapojen kehittämisestä sekä työn joustavuudesta. Hemminki kaipasi arkeensa vaihtelua ja sitä hän saikin aloittaessaan työt OC-Systemillä. Aiempi, yhdentoista vuoden työ suunnittelutoimistossa lämpö- ja voimalaitosten parissa vaihtui verkkoelementtien suunnittelutyöhön ja mallinnukseen.

OC-Systemillä Hemminki mallintaa ja piirtää tuotteita asiakkaan tilauksen mukaan. Vaikka mies olikin suunnitteluohjelmiston ylläpitovastaava aiemmassa työpaikassaan, järjestelmät ovat OC-Systemillä erilaisia ja uutta opittavaa on paljon.

– Aina kun pääsen kunnolla työnsyrjään kiinni, se on päivän paras hetki, hän sanoo ja kertoo saaneensa hyvän vastaanoton uudessa työpaikassa.

Tuoretta näkemystä työtapoihin

Talon ulkopuolelta tullut suunnittelija tuo oman panoksensa myös työtapojen kehittämiseen.

– Tässä uutta oppiessa kirjaan paljon asioita ylös. Minua kiehtoo tietää, miten asiat toimivat. Kysyn, jos mietityttää, miksi jotain tehdään tietyllä tavalla. Olen suorastaan lapsellisen kiinnostunut yksityiskohdista, Hemminki sanoo.

– Samalla tulee tehtyä suunnittelua koskeva ohjeistus. Sitä on mahdollista hyödyntää tulevaisuudessa, jos yritykseen palkataan lisää suunnittelijoita, hän jatkaa.

Suunnittelutyön lisäksi Hemmingin työpöydällä tulee olemaan ohjelmistojen ja työtapojen kehittämistä. Myös tuotekehitys saattaa tulla mukaan miehen työnkuvaan ajan kanssa. Hemmingin edellisestä työpaikasta poiketen OC-Systemillä palautteen saa suoraan tuotannosta, mikä on hyvä asia suunnittelun kehittämistä ajatellen.

Työn joustavuus on hänen mieleensä. Hemminki asuu perheensä kanssa Jyväskylässä, jossa hän työskentelee toimistolla kolme päivää viikosta. Osan viikkoa hän käy Joroisissa, noin 130 km:n päässä. Kahden pojan isän elämässä kulkemista on muutenkin, kun lapsia kyyditään harrastuksiin ja turnauksiin.