OC-System

Toimistokoira Siru ilahduttaa OC-Systemin väkeä Joroisissa

OC-Systemin toimistolla voi tutustua vähän rennommin ottavaan työyhteisön jäseneen. Rauhallinen toimistokoira Siru on kaikkien kaveri.

Kun OC-Systemin projektipäällikkö Teemu Koljosella on pitkä työpäivä eikä puoliso ole kotona, 6-vuotias bretoni Siru lähtee mielellään mukaan töihin. Toimistolla Joroisissa eläinrakas työyhteisö on ottanut Sirun vastaan oikein hyvin.

– Jos tulee soraääniä tai jonkun mielestä koira ei saa täällä olla, sitten keksitään tietenkin muita ratkaisuja. Tällä hetkellä meillä on yhteinen sävel työntekijöiden kanssa ja Siru on kaikille ystävä, Koljonen kertoo.

Bretonilla ei ole välikarvaa eikä sen ihosta lähde hilsettä. Siksi se allergisoi vain vähän, joten rotu sopii useimmille.

Hiljainen koira antaa työrauhan

Toimistolla rauhallinen koira ei lähesty ihmistä itse, jos sille ei anna huomiota. Näin kaikkien työrauha säilyy. Rapsutukset kelpaavat kuitenkin aina.

– Rauhallisuus, kiltteys ja hiljaisuus. Niillä ominaisuuksilla ollaan päästy pitkälle, hymyilee Koljonen.

Sirun työpisteeseen toimistolla kuuluvat peti sekä vesi- ja ruokakuppi. Se malttaa makoilla rauhassa sillä aikaa kun muut tekevät töitä. Vapaa-ajalla Siru on monipuolinen harrastuskoira. Koira ja omistaja metsästävät ja kalastavat yhdessä. Kuivattu kala onkin Sirun mieliherkkua.

Ensisijaisesti perheenjäsen

– Lenkkeilemällä koiraa ei saa väsytettyä. Sen sijaan pennun voi laittaa etsimään herkkuja ja se väsähtää vartissa. Isommallekin koiralle nenän käyttö on sitä energiaa vievää puuhaa, Koljonen vinkkaa.

Siru on viihtynyt toimistolla epäsäännöllisin väliajoin noin neljän kuukauden ajan. Jos Siru kyllästyy toimistolla, se kuljeskelee tutkimassa paikkoja – muita häiritsemättä.