OC-System
UPM Kymi

OC-SYSTEM 30 // Petteri Metiäinen, UPM Kymi: ”Eniten arvostan kokonaisuuden hallintaa – että tuotteet tulevat ja ne rakennetaan ajallaan”

30-vuotisjuhlamme kunniaksi julkaisemme 3-osaisen juttusarjan eri näkökulmista. Lue ensimmäisestä haastattelusta rakennuspäällikkö Petteri Metiäisen kokemuksista yhteistyöstämme. Hän on OC-Systemin pitkäaikaisimpia asiakkaita.

Jo 35 vuoden ajan UPM Kymissä työskennellyt rakennuspäällikkö Petteri Metiäinen on OC-Systemin pitkäaikaisimpia asiakkaita. Yhteistyö on kestänyt reilut parikymmentä vuotta eli 30-vuotisjuhlavuottaan viettävän OC-Systemin alkuvaiheista asti. Siinä on ehtinyt luottamus rakentua puolin ja toisin. Tärkeintä yhteistyössä on Metiäisen mukaan kokonaisuuden hallinta.

Rakennuspäällikkö Petteri Metiäinen UPM Kymistä on OC-Systemin pitkäaikaisimpia asiakkaita. Työn vastapainona kumppanuksia yhdistävät myös harrastukset. Golf on tällä hetkellä kaikkein lähimpänä Metiäisen sydäntä. Sen parissa muut ajatukset väistyvät syrjään ja mieli keskittyy golfiin, peliseuraan ja golfkenttien kauniisiin maisemiin luonnon keskellä.

– Se, että ollaan jatkettu yhteistyötä ja sitä on ollut pidempään, on osoitus siitä, että hinta-laatutaso on katsottu meillä hyväksi. Eniten arvostan OC-Systemin palveluissa kokonaisuuden hallintaa – että tuotteet tulevat ja ne rakennetaan ajallaan. Työt hoidetaan siten kuin on sovittu. Ja työnjälki on sellainen kuin on tilattu, samoin esimerkiksi äänieristys. Kokonaisuus on tärkeä näissä projekteissa. Kun joku jää jälkeen, se vaikuttaa toisten tekemisiin ja haitta ketjuuntuu, Metiäinen sanoo.

Vuosien varrelle mahtuu paljon isoja ja pienempiä yhteisiä projekteja

OC-Systemin toimitukset ovat sisältäneet pääasiassa valvomoita, sosiaali- ja taukotiloja, suoja-aitoja ja esimerkiksi äänieritysseiniä mekaaniseen korjaamoon, jossa “kilkutellaan” siihen malliin, että äänen eristämiselle on ollut tarve.

Tähän asti suurin projekti on ollut vuonna 2001, jolloin Kymi Paper Oy:n päällystyskonehalliin rakennettiin OC-Systemin toimesta muun muassa kolme uutta suurvalvomoa. Suurin niistä on 200 neliötä käsittävä, mahtava kaksikerroksinen päällystyskonelinjan valvomo, jossa ohjaustoiminnan lisäksi on liki 80 neliön verran toimistotilaa, kokous- ja koulutustila sekä viihtyisä taukonurkkaus minikeittiöineen. Kuusankoskella sijaitsevan paperitehtaan päällystyskoneen hankinta, konehallin rakentaminen ja paperikone 8:n uusiminen jälkikäsittelylaitteineen oli vuoden suurimpia suomalaisia teollisuusinvestointeja.

– Ollaan oltu OC-Systemin tuotteisiin ja niiden käytettävyyteen tyytyväisiä ja suositeltu näitä muillekin, jotka tarvitsevat esimerkiksi taukotiloja ja valvomoita. Ne ovat toimineet siten kuin on ajateltu, mitä nyt olen tuolla liikkunut ja kysellyt palautetta tilojen käyttäjiltä. Ei ole sellaista kommenttia tullut, etteikö jokin ratkaisu pelaisi.

Kotimaisuus ja toimitusvarmuus merkitsevät

Myös huolto- tai korjauspalvelu toimii Metiäisen mukaan OC-Systemissä hyvin ja toiveisiin on vastattu myös tuotekehitystarpeissa.

– Yhteydenpito on minusta ollut sopivalla tasolla. Silloin kun meiltä tulee kehitysideoita, huolto- tai korjaustarpeita, otamme yhteyttä, ja aina välillä sieltä soitellaan, mitä kuuluu ja miten menee. Ja jos on ollut tarve jotain ongelmia ratkaista, niin kyllä siihen on ollut OC-Systemin puolelta hyvä kiinnostus ja ripeys katsoa asioita eteenpäin. Esimerkiksi turvallisuus on isossa tekijässä nykyään varmaan jokaisessa yrityksessä. Ei meillä ole minusta senkään kehittämisessä ollut ongelmia OC-Systemin kanssa.

Plussaa on Metiäisen mukaan sekin, että yrityksen johto ja omistajat ovat yhtä ja päätöksenteko sen vuoksi joustavaa.

– Jos on iso yhtiö, siellä on paljon portaita, mutta OC-Systemillä he pystyvät tekemään päätöksiä itsenäisesti. Heidän kanssaan yhteistyö pelaa hyvin. Sekin toki merkitsee ja on yhteistyössä lähtökohtana, että tuotteet on tehty Suomessa ja asentajat ovat täältä myös. Silloin yhteispeli paikan päällä toimii. Kotimaisuus ja toimitusvarmuus ovat nyt komponenttipulan ja energiakriisin aikana entisestään korostuneet.

– Kiitokset OC-Systemille pitkäaikaisesta hyvästä yhteistyöstä ja onnittelumme 30 vuoden menestyksellisestä toiminnasta!